Historie Krollenloop

De Krollenloop werd in 2014 voor de eerste maal georganiseerd. De naam hoort bij Veghel en bij het jaargetijde waarin de loop wordt gehouden.

De Krollenloop is vernoemd naar het anijsbroodje - de krol - dat in de Sinterklaastijd vooral in Veghel en omgeving erg populair is. Enkele Veghelse hardloopfanaten grepen de lokale lekkernij als beeldmerk aan toen zij besloten om een hardloopevenement te gaan organiseren.

Na een succesvolle eerste editie werd besloten de Krollenloop voortaan ieder jaar op de eerste zondag van november te organiseren.

De Krollenloop is een recreatieve loop voor jong en oud, waarbij gekozen kan worden om 5 of 10 kilometer of de Ten Miles te lopen. Ook is er een speciale Kidsrun van 1 en 2,5 kilometer.

S
teun goed doel
Ieder jaar wordt er door de Stichting Krollenloop een lokaal goed doel uitgekozen dat kan rekenen op een bijdrage uit de meeropbrengst van de loop. Het goede doel heeft √°ltijd een link met bewegen.

Achtereenvolgens werden het Jeugdsportfonds, de LGSV, de stichting Vrienden van het Aatrium, de werkgroep Dementievriendelijke gemeente, Circus Caps, Joseph Staete, het PieterBrueghelHuis en Jongerencentrum De Kluis met een cheque verrast. Met de meeropbrengst van de vijfde editie (2018) zijn in samenwerking met de gemeente Meierijstad drie bewegingstoestellen aangeschaft. Deze zijn voor algemeen gebruik geplaatst in het Geerbos.