Praktische informatie Krollenloop

Met zo’n 1.500 deelnemers is een grote hoeveelheid aan vragen in de aanloop naar het evenement te verwachten. Gezien het veelal repeterende karakter van deze vragen hebben we een overzicht (FAQ) gemaakt van de meest gestelde vragen + antwoorden. Deze lijst wordt, indien noodzakelijk, in de loop der tijd regelmatig aangevuld.

FAQ

Na inschrijving via de website van de Krollenloop wordt automatisch een bevestiging van inschrijving toegestuurd naar het emailadres welke bij inschrijving is ingevuld.

Je kunt je startnummer op de volgende data en tijden afhalen bij Het Raadhuis. Markt 1, Veghel: vrijdag 3 november (17.00 - 19.00 uur) en zaterdag 4 november (10.00 - 16.00 uur). Op de dag van de Krollenloop zelf, zondag 5 november, kunnen de startnummers worden afgehaald bij het raam naast de ingang van Het Raadhuis aan de Markt van 10.00 tot 14.45 uur. Het kan zijn dat er op zondag een rij ontstaat voor het afhalen van je startnummer. Zorg er voor dat je ruim voor de starttijd van jouw onderdeel je nummer ophaalt.

Het startnummer mag ook door iemand anders opgehaald worden.

Op de achterzijde van het startnummer kun je eventueel je medische gegevens en een telefoonnummer vermelden wat in geval van nood kan worden gebeld.

De tijdregistratie van alle looponderdelen vindt plaats met behulp van een chip. Deze chip zorgt voor een nauwkeurige tijdregistratie. Wij hanteren een aantal eisen met betrekking tot het gebruik van deze chip. De chip is op de achterzijde van het startnummer aangebracht en mag niet worden verwijderd of afgeplakt. Tevens mag er geen kleding over het startnummer en de chip gedragen worden. Het startnummer en de chip mag je na afloop als aandenken bewaren. De chip is niet herbruikbaar bij andere evenementen. Lopen met een eigen chip is niet mogelijk.

Bij de 10 KM en Ten Miles zijn verzorgingsposten met water. Bij de finish wordt ook sportdrank en water aangeboden.

Bij HUB Noord-Brabant, locatie Veghel aan de Sweelinckstraat 4 is er de mogelijkheid om kleding in bewaring te geven. Je tas wordt ter plaatse voorzien van je startnummer en je startnummer dient naderhand als bewijs van eigendom. Na afloop kun je hier ook douchen. De kleedgelegenheid is open van 10.00 tot 16.15 uur. Laat deze a.u.b. netjes achter!

Iedere deelnemer, inclusief deelnemers aan de Kids Run, ontvangt een medaille.

Voor de jeugd (1 en 2,5 KM) liggen er prijzen klaar voor de beste drie lopers in 6 verschillende categorieën (jongens en meisjes t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar). De nummers 1, 2 en 3 worden op het podium uitgenodigd. Voor de andere afstanden zijn prijzen te verdienen voor plaats 1 t/m 3 overall mannen en overall vrouwen. Daarnaast is er op iedere afstand één bedrijventeam de winnaar. Deelnemers aan de bedrijvenloop doen zowel in hun team als individueel mee. Bij de bepaling van de winnaar op een afstand wordt gekeken naar de eerste loper die de finish passeert. We hanteren brutotijden. De prijs dient persoonlijk in ontvangst genomen te worden. Achteraf versturen we geen gewonnen prijzen na.

De start- en finishlocatie is op de Markt voor het Raadhuis in Veghel.

1 KM start om 12.00 u.; Ten Miles start om 12.30 u.; 5 KM start om 12.35 u.; 10 KM start om 14.45 u. en 2,5 KM om 15.00 u.

De uitslagen van de Krollenloop zijn na iedere afstand bijna direct terug te vinden via deze website. Op je startnummer staat bovendien een QR-code die je direct naar de uitslagenpagina stuurt.

Kom je met de auto, dan kun je het best parkeren aan het Stadhuisplein in Veghel. Van daaruit kun je te voet naar HUB Noord-Brabant, locatie Veghel aan de Sweelinckstraat 4 voor de garderobe. Ook kun je van hieruit makkelijk te voet naar de Markt. Kom je uit de buurt, dan kun je je fiets het best neerzetten in de gratis (en onbewaakte) fietsenstalling bij Laco Sportcentrum Veghel, Vlas en Graan 101. Zo blijft de ruimte op de Markt het best toegankelijk voor toeschouwers.

Om op de hoogte te blijven van de laatste details en ontwikkelingen kijk je regelmatig op www.krollenloop.nl of volg ons via facebook.com/krollenloop, Twitter en Instagram: @krollenloop #krollenloop.

In het start-finishgebied, langs het parcours en op de aanlooproutes naar het start-finishgebied geldt een algeheel verbod op flyeren, sampling en andere promotionele activiteiten. Deze posities zijn voorbehouden aan onze sponsoren. Heb je interesse in sponsoring? Stuur dan een mail naar vragen@krollenloop.nl Je mag uiteraard wel je eigen bedrijfsshirt tijdens het lopen dragen.

Jazeker! Op zondag 24 september en 8 en 22 oktober zijn er weer gratis loopclinics. Start is iedere keer om 10.00 uur bij Bakkerij Van Leur aan de Stationsstraat. Op dinsdag 17 oktober is er een speciale Kids-clinic. Deze duurt van 10.00-11.00 uur en wordt gehouden in en om het Julianapark.

Tijdens de periode van voorinschrijving is het mogelijk om je gegevens en bijvoorbeeld je afstand nog te wijzigen. Dat kan tot en met dinsdag 17 oktober 2023 23.59 uur. Daarna sluit de voorinschrijving en is het niet meer mogelijk om wijzigingen door te voeren.

Nee, dat mag niet. Wij hanteren een leeftijdsgrens van 12 jaar voor deelname aan de 5 KM. Wij volgen hiervoor de richtlijnen van de Atletiekunie.

Dat mag zeker! Tijdens de 1 en 2,5 KM Kidsrun is het toegestaan dat er één begeleider per kind meerent/meeloopt. Je hoeft echter alleen het kind op te geven.

De voorinschrijving voor de Krollenloop duurt tot en met dinsdag 17 oktober 23.59 uur. Je betaalt dan € 10,- en je naam komt dan op het startnummer te staan. Kinderen betalen géén inschrijfgeld bij de voorinschrijving. Schrijf je in ná 17 oktober dan betaal je € 12,50 en komt je naam ook niet meer op het startnummer te staan. Voor kinderen betaal je bij na-inschrijving € 2,50.