Krollenloop verrast De Kluis met 2000 euro

Met een cheque van € 2.000,- heeft Stichting Krollenloop Jongerencentrum De Kluis verrast. Het geld komt ten goede aan sport- en bewegingsactiviteiten voor jongeren. Het geld is de meeropbrengst van het hardloopevenement op de eerste zondag van november in Veghel.

Met een glunderend gezicht namen de vertegenwoordigers van het goede doel de symbolische cheque uit handen van bestuursleden Harrie Lunenburg en Joost Vlassak in ontvangst. Het geld wil het jongerenwerk inzetten voor de aanschaf van sport- en spelmateriaal voor de jeugd. Er wordt gedacht aan sporthesjes, een tafeltennistafel, een partytent met het logo van De Kluis en een klein springkussen.

Prima vrijwilligers
Tijdens de laatste editie van de Krollenloop was een groep van ruim twintig jongeren vanuit De Kluis als vrijwilliger actief. “En dat hebben ze méér dan prima gedaan”, complimenteert coördinator vrijwilligers Harrie Lunenburg. “Ze hebben onderweg op cruciale punten op de routes gestaan om onze deelnemers de juiste weg te wijzen.” Assistent jongerenwerker Timo van Dalsum geeft aan dat De Kluis ook dit jaar weer vrijwilligers wil regelen voor de Krollenloop. Van beide kanten is de samenwerking goed bevallen.

Veghel in beweging
Het geld dat wordt geschonken aan De Kluis is bijeengebracht door sponsoren én deelnemers aan de lekkerste loop van Brabant. Ieder jaar kiest de organisatie van de Krollenloop een goed doel in Veghel uit. Het geld moet besteed worden aan sport- of bewegingsactiviteiten. “Want dat is het doel van de Krollenloop; jong en oud in Veghel in beweging brengen”, legt penningmeester Joost Vlassak uit.

 Dit jaar vindt de negende editie van de Krollenloop plaats op zondag 5 november.