Krollenloop steunt Joseph Staete en Circus Poehaa

Jong en oud in Veghel en omgeving in beweging brengen, dat is één van de doelen van Stichting Krollenloop Veghel. Om dat te bereiken wordt jaarlijks de lekkerste loop van Brabant georganiseerd, maar wordt ook een goed doel financieel ondersteund. Deelnemers en sponsoren brengen het geld hiervoor bijeen

Dit jaar is de meeropbrengst van de Krollenloop niet voor één, maar twee goede doelen bestemd! Zo wordt er een bedrag overhandigd aan Joseph Staete, onderdeel van het GGZ in Veghel. Hier wordt zorg geboden aan mensen met psychiatrische en vaak ook lichamelijke problemen. Bewegen is dus van groot belang. Het geld wordt dan ook ingezet voor de aanschaf van een nieuwe duofiets. De huidige fiets is dertien jaar oud en hoognodig aan vervanging toe.

Het tweede goede doel betreft de circusschool Veghel van Mr. Poehaa, waar kinderen vanaf 5 jaar technieken uit het circusvak kunnen aanleren. Circus Caps biedt daarnaast kinderen met een verstandelijke beperking extra lesmogelijkheden. Met het geld wil het circus op éénwieler gelijkende fietsjes aanschaffen en een speciale workshop opzetten voor kinderdagverblijven en BSO’s.