Grote animo voor tweede Krollenloop

De eerste Krollenloop was vorig jaar met 650 deelnemers een groot succes. De belangstelling voor een dergelijk sportevenement bleek in Veghel groter dan verwacht. Deelnemers en publiek genoten van het parcours, het prima weer en de gezelligheid op en rond de Markt. Een jaar later blijkt dat het positieve gevoel van de eerste editie goed is blijven hangen.
Zondagavond stopte de teller bij 944. “Een fantastisch aantal”, stelt voorzitter Jacomijne Driessen verheugd én trots. “Het doet ons vooral goed dat er zoveel mensen bezig zijn met hardlopen en dus ook met hun gezondheid.” Onder dit totale aantal deelnemers bevinden zich 129 kinderen die hebben ingetekend voor de 1 of 2,5-kilometer loop. Maar liefst 31 bedrijven- en vriendenteams meldden zich voor de Krollenloop aan.

Uit alle windstreken
Uit de inschrijvingen valt op te maken dat de deelnemers uit alle windstreken komen. Er zijn aanmeldingen uit Assen, Beek (Limburg), Renesse, Den Helder, Den Haag, Utrecht en zelfs België! Het merendeel is echter afkomstig uit deze regio. Veghel is met 426 personen hofleverancier van de Krollenloop. Tevreden constateert de organisatie dat er zich veel gezinnen hebben ingeschreven. Het grootste percentage lopers (15%) is terug te vinden in de leeftijd van 45 tot 49 jaar, gevolgd door 35-39 jaar en 40-44 jaar. De jongste deelnemer is 3 jaar en de oudste 73 jaar. De gemiddelde leeftijd bedraagt 35 jaar.  
Er kan nu nog alleen ingeschreven worden op de dag zelf voor € 12,50, dat is € 2,50 duurder dan de voorinschrijving. De meeropbrengst van de Krollenloop gaat dit jaar naar de LGSV.