Veghel in beweging

De Markt in Veghel vormt aanstaande zondag 8 november de plaats voor de start en finish van de tweede editie van de Krollenloop. Er worden verschillende afstanden gelopen in het fraaie buitengebied van Veghel en ín het centrum. Publiek is van harte welkom om de ruim 900 deelnemers toe te juichen.

De eerste lopers worden om 14.00 uur ‘weggeschoten’. Het spits wordt afgebeten door de Wilschut advocaten 10 kilometer. Om 14.15 uur is het de beurt aan de Van den Udenhout 5 kilometer. Voorafgaand aan de loop verzorgt Fitdans bewegingsstudio een warming-up op de Markt. Ton de Kort, speaker tijdens vele grote nationale atletiekwedstrijden, praat de middag aan elkaar en zorgt voor deskundig commentaar.
Een nieuwe afstand is de 2,5 kilometer, bestemd voor de leeftijdscategorie 10 tot en met 14 jaar. Deze jongens en meisjes starten om 15.30 uur. De jongste lopers gaan om 16.00 uur van start voor een ronde van 1 kilometer. Tijdens deze Kidsrun treedt ook een groep deelnemers van LGSV aan. LGSV (Gehandicapten Sportvereniging Veghel) is dit jaar het goede doel van Stichting Krollenloop.

Krol met speculaas
Ten opzichte van vorig jaar is de start- en finishlijn iets verlegd, zodat de lopers meer ruimte hebben om uit te lopen. Voor de veiligheid wordt dit deel van de Markt ook afgezet met hekken. Cruciale punten op de route worden door vrijwilligers tijdelijk afgezet. De organisatie van de Krollenloop vraagt om begrip voor de eventuele overlast die dit veroorzaakt.
MYLAPS zorgt zondag voor de tijdsregistratie. Voor iedere deelnemer, oud én jong, is er na het passeren van de finishlijn een energydrankje, een krol met speculaas én een fraaie medaille. Op de Markt en de route is de hele dag volop muziek te beluisteren. Variozo, Bendebetoetert en Gazzerop zorgen daarbij voor live muziek. Na afloop van de ATAG CV-ketels Kidsrun volgt de prijsuitreiking op de Markt.

Na-inschrijving
Het na-inschrijven is zondag 8 november mogelijk tussen 10.00 en 12.00 uur in Het Raadhuis UITPUNT/bibliotheek) aan de Markt in Veghel. Het inschrijfgeld bedraagt dan € 12,50. Er zijn zowel op de 5 als de 10 kilometer nog enkele tientallen startplekken te vergeven. Hierbij geldt op = op. Er worden geen 'lege' startnummers uitgereikt. Het is dus raadzaam om tijdig aanwezig te zijn. Ook kinderen kunnen zich nog, GRATIS, na-inschrijven voor de 1 of 2,5 kilometer.
Startnummers kunnen op vrijdag 6 november tussen 18.00 en 21.00 uur worden afgehaald bij Sport 2000 aan de Aa-Veste 1 in Veghel. Zaterdag 7 november tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag 8 november nog tussen 12.00 en 13.00 uur. Naast het startnummer ontvangen de deelnemers ook een leuk gevulde goodybag.