Inschrijving 3e Krollenloop geopend

De inschrijving voor de 3e editie van de Krollenloop is geopend! Geïnteresseerden voor het Veghelse hardloopevenement op zondag 6 november kunnen zich op deze site inschrijven voor de 5 en 10 kilometerloop en – voor het eerst – voor de Ten Miles (16.09 km.). Kinderen kunnen zich weer gratis aanmelden voor de Kidsrun van 1 of 2,5 kilometer.


Stichting Krollenloop heeft voor de lopers een nieuwe route uitgezet. Ditmaal wordt er koers gezet naar Veghels Buiten. De nieuwe afstand, Ten Miles, gaat via het mooie buitengebied van Veghel richting Keldonk. De 1 en 2,5 kilometer loopt via het Julianapark en een deel van Veghel-Zuid.
Ter voorbereiding op de Krollenloop zijn er gratis oefenclinics op zondag 18 september en 2 en 16 oktober. In de Herfstvakantie is er een speciale clinic voor de jeugd.  
Deelname aan de Krollenloop kost € 10,-, dit is inclusief een fraaie medaille en sportdrank na afloop. Inschrijven voor de Kidsrun is, dankzij sponsoring, gratis. Het is dit jaar voor de eerste keer mogelijk om voor € 12,50 ook een uniek Krollenloop 2016 t-shirt te bestellen. Daarnaast kan er al een zak heerlijke krollen met speculaas van Bakkerij Van Leur worden gereserveerd voor € 6,95.

Goed doel
Met de inschrijving voor de Krollenloop dragen de deelnemers bij aan de inrichting van een extra fitnessruimte in Zorgcentrum AAtrium in Veghel. Na een bijdrage voor de jeugd (2014) en mensen met een beperking (2015) heeft Stichting Krollenloop als goed doel ditmaal voor de ouderen gekozen. Het AAtrium wil de fitnessruimte, waar volop gebruik van wordt gemaakt, uitbreiden met faciliteiten waar ook de vrijwillige begeleiding van de ouderen gebruik van kan maken. Een mooie dubbelslag om mensen in beweging te brengen! Een uitgangspunt dat Stichting Krollenloop van harte onderschrijft en wil ondersteunen met de meeropbrengsten van de loop.

De Krollenloop is vernoemd naar het anijsbroodje met speculaas, dat als typische, Veghelse lekkernij in het najaar veel wordt gegeten. Met de tweede editie van de Krollenloop liepen afgelopen jaar meer dan 1000 deelnemers mee. Een groot succes.