Zondag eerste gratis oefenclinic

Bij Bakkerij Van Leur aan de Stationsstraat start zondag de eerste loopclinic ter voorbereiding op de Krollenloop. De derde editie van dit Veghelse hardloopevenement vindt plaats op zondag 6 november. Er zijn in totaal drie gratis toegankelijke clinics onder leiding van looptrainer Joost Vlassak.   

Naast inhoudelijke informatie over het evenement volgde er een training met de nodige praktische tips voor het hardlopen. Naast een goede warming-up en cooling down is er aandacht voor een stuk loopscholing en intervaltraining. En heb je vragen dan zijn deze trainingen het juiste moment om ze te stellen. De clinic, die om 10.00 uur start, is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloper. Er volgen nog twee clinics meer, te weten op zondag 2 en 16 oktober. Deelname is gratis! Vanaf 9.45 uur wordt er verzameld bij Bakkerij Van Leur aan de Stationsstraat.

Ten Miles
Tijdens de Krollenloop op zondag 6 november kan er gekozen worden uit drie afstanden. Bekend zijn de ‘Wilschut Advocaten 10 kilometer’ en de ‘Van den Udenhout 5 kilometer’. Nieuw is de Staalbouw Hendriks Ten Miles, een afstand van 16,09 kilometer. Er zijn nieuwe routes uitgezet door het fraaie buitengebied van Veghel. Start en finish zijn op de Markt. Voorafgaand aan de start is er een gezamenlijke warming-up. Deelnamekosten bedragen 10 euro, dit is inclusief een fraaie medaille en uiteraard een krol met speculaas van Bakkerij Van Leur.
Met de inschrijving voor de Krollenloop dragen de deelnemers bij aan de inrichting van de fitnessruimte in Zorgcentrum AAtrium in Veghel. 

Bedrijven en Vriendengroepen kunnen zich voor een bedrag van 100 euro per team inschrijven. Een team vorm je met minimaal drie en maximaal vijf personen. Voor kinderen is er de speciale ATAG Kidsrun van 1 (t/m 12 jaar) en 2,5 kilometer (t/m 14 jaar). Deelname aan de kinderloop is gratis en voor ieder kind is er een herinnering.