Méér dan 1.000 inschrijvingen!

Een dikke duizend deelnemers heeft zich ingeschreven voor de Krollenloop op zondag 6 november. Afgelopen zondag sloot de voorinschrijving voor de derde editie van het Veghelse loopevenement. De online na-inschrijving is inmiddels gestart.

De organisatie van de Krollenloop is verheugd over het grote aantal voorinschrijvingen. "Dit zijn er weer méér dan vorig jaar. Dat betekent dat er nog groei zit in ons mooie evenement", stelt voorzitter Jacomijne Driessen trots."Ongetwijfeld heeft de toevoeging van de Ten Miles als loopafstand hier ook toe bijgedragen", vervolgt Jacomijne. 130 personen schreven zich in voor de nieuwe afstand, waarvan de route richting Keldonk gaat. "Voor het gemak van de late beslissers hebben we besloten de na-inschrijving ook online via onze site open te stellen", legt medeorganisator Berbel van Bree uit. "Dit is mogelijk tot vrijdag 4 november." 

Enkele feitjes
Het aantal inschrijvingen voor de 5 (271) en 10 (275) kilometer is ongeveer even groot. Ook de verdeling van vrouwelijke en mannelijke deelnemers is met respectievelijk 54% en 46% bijna gelijk. Voor de Kidsrun van 1 en 2,5 kilometer hebben zich 172 kinderen opgegeven. De Bedrijvenloop telt 37 teams met in totaal 162 deelnemers, verdeeld over 16 bedrijven. Het deelnemersveld is met één loper uit België zelfs internationaal. Het overgrote deel van de lopers komt echter uit Veghel (496). Er zijn ook deelnemers uit Nijmegen, 's-Hertogenbosch, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Brabant is hofleverancier (779), op ruime afstand gevolgd door Gelderland (25). De jongste deelnemer is 4 jaar en de oudste 74. De gemiddelde leeftijd is 33.