Lekker hollen vur goei krollen

De Markt in Veghel vormt aanstaande zondag 6 november de plaats voor de start en finish van de derde editie van de Krollenloop. Er worden verschillende afstanden gelopen in het buitengebied van Veghel. Dit jaar gaat de route richting ’t Ham, Havelt en Keldonk. Publiek is van harte welkom om de ruim bijna 1.200 deelnemers toe te juichen.

 

De kinderen bijten dit jaar het spits af. De ATAG 1 en 2½ kilometer Kids Run wordt om 13.00 uur ‘weggeschoten’ voor hun rondje richting het Julianapark en Veghel-Zuid. Om 13.30 uur is het de beurt aan de Van den Udenhout 5 kilometer. De deelnemers aan de 10 kilometer en de nieuwe afstand Ten Miles vertrekken om 14.30 uur.

Speaker Ton de Kort
Dit jaar heeft de organisatie van de Krollenloop een nieuwe route uitgezet die richting Veghels Buiten loopt. De Ten Miles (16.09 kilometer) gaat over de landelijke binnenwegen richting Keldonk. Voorafgaand aan iedere loop verzorgt Fitdans Bewegingsstudio een warming-up op de Markt. Ton de Kort, speaker tijdens vele grote nationale atletiekwedstrijden, praat het evenement aan elkaar.

Vrijwilligers
Omdat de route anders loopt is de start- en finish op de Markt ten opzichte van vorig jaar iets verlegd. Lopers hebben voldoende ruimte om uit te lopen en hun medaille in ontvangst te nemen. Voor hun veiligheid wordt een deel van de Markt afgezet met hekken. Ook verrijst er een grote start- en finishboog. Cruciale punten op de route worden door vrijwilligers tijdelijk afgezet. De organisatie van de Krollenloop vraagt om begrip voor de eventuele overlast die dit veroorzaakt.

Krol met speculaas
MYLAPS zorgt zondag voor de tijdsregistratie zodat iedereen later op www.krollenloop.nl zijn gelopen tijd kan terugvinden. Voor iedere deelnemer, oud én jong, is er na het passeren van de finishlijn een energydrankje, een krol met speculaas én een fraaie medaille. Op de Markt en de route is volop muziek te beluisteren. Ook zijn er diverse verzorgingsposten. Gazzerop zorgt voor live muziek op de Markt.

Prijsuitreiking
Er zijn twee prijsuitreikingen, één om 14.45 uur voor de Kids Run en 5 kilometer en één om 16.00 uur voor de 10 kilometer, Ten Miles én de Bedrijvenloop.