Voedselbank ontvangt cheque van 3000 euro

Met een cheque van € 3.000,- heeft Stichting Krollenloop de Voedselbank Veghel e.o. verrast. Met het geld wordt samen met Fit Functional een traject opgezet om gezinnen, die gebruik maken van de Voedselbank, in beweging te brengen.

Glunderend nam Jan Janssen, voorzitter van de Voedselbank Veghel e.o. de symbolische cheque in ontvangst uit handen van onze bestuursleden Annemieke van de Ven en Joost Vlassak. Het geld wordt door de Voedselbank niet gebruikt voor het kopen van levensmiddelen, maar het wordt ingezet om gezinnen die ze helpen (weer) aan het bewegen te krijgen.

Om dit goed te regelen is de hulp ingeroepen van Fit Functional. Naast een sportprogramma krijgen de cliënten van de Voedselbank desgewenst ook informatie over goede voeding en uitleg op welke manier ze zonder stress kunnen sporten.

Veghel in beweging
Jong en oud in Veghel en omgeving in beweging brengen, dat is één van de basisdoelen van de Veghelse Krollenloop. Ieder jaar kiest de organisatie daarom een doel uit dat wordt verrast met een mooie cheque. Zo werden in het verleden onder meer al het Sportfonds, het PieterBrueghelHuis, LGSV, het Aatrium, Joseph Staete en Jongerencentrum De Kluis met een bijdrage ondersteund. Daarnaast betaalde de Krollenloop mee aan de realisatie van de Kwiekroute in Veghel-Centrum en plaatste het drie beweegtoestellen in het Geerbos.

Het geld voor deze cheques wordt bijeengebracht door deelnemers en sponsoren aan de lekkerste loop van Brabant. Afgelopen editie is dus gekozen voor de Voedselbank. De Krollenloop stelt op die manier plaatsgenoten, die minder financiële armslag hebben, in de gelegenheid om tóch te kunnen sporten.