Krollenloop kiest Voedselbank als goede doel

De Voedselbank is dit jaar het goede doel van de Krollenloop. De meeropbrengst van de lekkerste loop van Brabant wordt ingezet om plaatsgenoten, die het financieel minder goed hebben, tóch de mogelijkheid te geven om te bewegen.

Jong en oud in Veghel en omgeving in beweging brengen, dat is één van de basisdoelen van de Veghelse Krollenloop. Ieder jaar kiest de organisatie daarom een doel uit dat wordt verrast met een mooie cheque. Zo werden in het verleden onder meer al het Sportfonds, het PieterBrueghelHuis, LGSV, het Aatrium, Joseph Staete en Jongerencentrum De Kluis met een bijdrage ondersteund. Daarnaast betaalde de Krollenloop mee aan de realisatie van de Kwiekroute in Veghel-Centrum en plaatste het drie beweegtoestellen in het Geerbos.    

In goed overleg
Het geld voor deze cheques wordt bijeengebracht door deelnemers en sponsoren aan de lekkerste loop van Brabant. Dit jaar is gekozen voor de Voedselbank. De Krollenloop stelt op die manier plaatsgenoten, die minder financiële armslag hebben, in de gelegenheid om tóch te kunnen sporten. “We betalen dan bijvoorbeeld de sportschoenen of het -tenue van een kind dat wil gaan sporten. Of we kijken of we voor iemand een jaar lang het lidmaatschap van een sportclub kunnen betalen”, geeft voorzitter Jacomijne Driessen als voorbeeld. Dit gebeurt uiteraard allemaal anoniem en in goed overleg met de verantwoordelijke instanties.